top of page
< Back

Ștefan Cristolțean

In clasa a 7-a, Stefan a primit un keyboard electronic made in USSR... Mai târziu, în liceu, a început să cânte la chitară iar în armată a avut timp mai mult să-şi perfecționeze stilul. Nu doar muzica l-a fascinat pe Ștefan. În Facultate, a fost dansator de dansuri populare la Mărțişorul din Cluj-Napoca iar după terminarea studiilor, la Someşul-Napoca din acelaşi oraş. Cu ambele grupuri a călătorit prin Europa şi SUA, expunând tradițiile folclorice româneşti la diferite festivaluri.
În 1996, împreunță cu soția lui s-au stabilit în Chicago şi pentru câțiva ani au condus grupul de dansuri Miorița de la Biserica Nasterea Domnului.
În 2004, a interpretat rolul lui Richie în serialul “My life is a sitcom II”.
În 2010, a inițiat şi condus grupul musical de copii Cireşarii, grup care activează şi în prezent.
În 2011, a inițiat Cenaclu muzical-literar Vox-Maris, care s-a transformat într-un grup Folk-Rock. A cântat cu acest grup până în 2015. Împreună au înregistrat un album musical, “Calatori prin Vise”.
În 2016, a reinițiat mişcarea de cenaclu musical-literar care acum se numeşte Cenaclul RETRO. Prin ea se doreşte să se aducă în actualitate perioada Cenaclului Flacăra şi de asemenea, să se lase generațiilor care urmează o frântură din cultura românească.

Ștefan Cristolțean
bottom of page