top of page

Monica Topârcean- Blaga

Monica a îndrăgit muzica din copilărie. La vârsta de şase ani, Monica a început să cânte cu grupul coral "Mlădițe", cu care a făcut nenumărate înregistrări muziale la Radio Romania şi la Televiziunea Româna, alături de actorul Iurie Darie, în emisiunea pentru copii Matineu Duminical.  Cu acelaşi grup, Monica a cântat alături de Mihai Constantinescu si Zoe Dumitrescu la numeroase festivaluri muzicale din Bucureşti.  

În şcoală şi liceu, Monica s-a alăturat corului local, la care a participat ca solistă în diferite spectacole.

Monica a urmat Școala Populară de Artă din Bucureşti, secția muzică uşoară, cu profesoara Zina Dumitrescu, compozitorul de jazz Marius Popp si compozitorul Alexandru Simu. În această perioadă, ea a participat la diferite festivaluri de muzică uşoară din Bucureşti, Botoşani, Galați şi Constanța. În 1985, Monica a câştigat Premiul Tinereții la Festivalul de Muzică Uşoară din Bucureşti cu piesa "Oare de ce?" a lui Ion Cristinoiu.

După Scoala Populară, în timpul facultății, Monica s-a alăturat ca solistă grupului artistic de la Ministerul de Interne din Bucureşti.  Aici, ea a participat în spectacole organizate pentru armată şi diferite festivaluri din seria Cântarea României.  La Ministerul de Interne, Monica l-a cunoscut pe soțul ei, Lucian Blaga, care la timpul respectiv era membru corespondent al clubului artistic de la MI. Aşa au început şi colaborarea lor artistică, compozițiile lui Lucian inspirând-o pe Monica să ii scrie versurile.

După terminarea facultății în România, Monica a urmat un MBA în Anglia iar apoi şi-a urmat cariera profesională în Londra şi Chicago. Deşi nu a mai cântat în public pentru o perioadă îndelungată, ea a continuat să scrie versuri pe muzica lui Lucian.  In 2017, prin Lucian, Monica i-a cunoscut pe membrii grupului RETRO, care au inspirat-o să cânte din nou şi cu care speră să aibe colaborări frumoase în viitor. GO RETRO!

bottom of page