top of page

Valentin Tomescu

Valentin vine din Iași, locul unde s-au născut “Amintirile” lui Creangă.

Prima chitară și-a cumpărat-o când avea vreo 10 ani, din primii bani de la urat.

De la 14 ani, când a început cursurile Liceului Sanitar din Galați, s-a îndeletnicit cu tehnica dentară, meserie pe care a îndrăgit-o pe loc, si pe care o practică și astăzi.

Tot în timpul liceului, nefiind prea vorbăreț și nici dus la prea multe fete, reușea să facă senzație cântând la chitară în spatele căminului internat. Se adunau cam toate fetele ce-l interesau, și așa se făcea că de multe ori îi prindeau zorile în acorduri de Beatles iar el nu-și mai încăpea de fericit, bucurându-se din plin de atențiile tinerelor domnișoare.

Câțiva ani mai târziu, când devenise deja un priceput si foarte apreciat tehnician dentar prin părțile Iașului, și-a agățat chitara într-un cui undeva, gândind că vremea trubadurilor a cam trecut. Însă nu după mult timp, a întâlnit o tânără frumoasă ce i-a furat pe loc inima și îndată pricepu că trebuie să pună iar mâna pe chitară și să-i dea o întrebuințare demnă de renumele avut in liceu.

Pe scurt, “nu e ce pare a fi” dar va rămâne un preafrumos risipitor de cele bune, ce caută să provoace bucurie în inimi și să vă facă privirile a străluci pentru câteva clipe de aduceri-aminte...

Bade Ioane/Mircea Vintilă - Valentin Tomescu
00:0000:00
bottom of page