top of page

Cătălin Lari

Catalin Lari a inceput studiul muzicii la 6 ani si anume studiul acordionului,  in orasul sau natal Nasaud. La 10 ani a plecat la indemnul profesorului la Liceul de Muzica din Cluj-Napoca unde a inceput studiul viorii, iar 4 ani mai tarziu al violei. Chiar din timpul studentiei la Academia de Muzica Gheorghe Dima, a colaborat si cantat in institutii de renume printre care Filarmonica Dinu Lippati, Orchestra de Camera Stefan Ruha, Filarmonica Transilvania si Filarmonica Marea Neagra.
 
In 2003 a plecat din Romania spre continentul american unde a primit bursa pentru a continua sa studieze studiul muzicii. A obtinut diploma de Master in Music la Pittsburg State University si Certificate of Music Performance la DePaul University pana in 2007.
Catalin de asemenea a colaborat si cantat in diferite orchestre simfonice si de camera printre care Pittsburg State Symphony, Springfield Symphony Orchestra, Fort Smith Symphony, DePaul Symphony and Chicago Civic Symphony Orchestra.
 
In ultimii ani Catalin a inceput sa predea  studiul viorii si al violei la diferite studiori si scoli private din Chicago dintre care Ten Happy Little Fingers  alaturi de sotia sa Calina, Music Connection, Music Expressions and recently  Northside Music Academy.
 
Catalin a cunoscut si admirat membrii Cenaclului Retro la spectacolele acestora din 2019, dar a ramas in mijlocul lor dupa colaborarea memorabila avuta  pentru spectacolul din Ianuarie 2020, dedicat marelui poet Mihai Eminescu. De atunci Catalin s-a implicat cu pasiune in toate proiectele si concertele Cenaclului promovand creatiile artistice romanesti. Catalin descrie Cenaclul Retro ca o infuzie romaneasca de muzica si poezie in care redescoperi cele mai frumoase si deosebite sentimente inspirate de dorul de taramul romanesc.

bottom of page